Nieuws

Blogje 2 Mijn tweede schilderij was van Carice van Houten. Het was niet gelijk …


Blogje 2

Mijn tweede schilderij was van Carice van Houten. Het was niet gelijk een heel gemakkelijk schilderij. Dat kwam vooral door het haar. Ieder plukje wilde ik schilderen met high lights en al.
Ik zat toen op les bij May Brits Kunstatelier en zij hielp me door een plukje haar voor te doen. Dat scheelt al zoveel als je weet hoe je het moet opzetten. Dan ga je daarmee aan de slag en dan is het niet zo dat je dit 100% hetzelfde doet want je geeft er je eigen draai aan maar je hebt een perfect voorbeeld. Iedereen heeft een eigen manier van werken en daardoor een unieke stijl. Dat is zo leuk!

Op les bij May-Britt heb ik veel geleerd en aan haar heb ik veel te danken. Toen ik begon wist ik zo weinig van schilderen maar door het te doen en door vooral veel te vragen aan haar, begon ik het te begrijpen. Leuk om te zien hoe iemand je dingen leert en dat het dan weer doorgegeven wordt. Vanochtend zag ik haar wandelen en ik was al weken van plan om mijn tweede schilderij te posten en ik dacht, vandaag. Vandaag ga ik dat doen!

Carice haar huid heb ik vlak geschilderd en haar haren helemaal uitgewerkt. Eerlijk gezegd was dat per ongeluk maar het geeft een erg leuk effect om twee technieken in één schilderij te zien. Het lijkt nu wat op de Andy Warhol style.
Volgende keer vertel ik wat meer over het schilderij van mijn overleden zus Wijmie, daar zit een bijzonder verhaal achter.

Creatieve groet,
Connie
Bron

7 thoughts on “Blogje 2 Mijn tweede schilderij was van Carice van Houten. Het was niet gelijk …

 1. Gerda Van de Groep schreef:

  Heel mooi geworden 😘

 2. Etie Eindhoven schreef:

  Mooiiii❤️

 3. Marry van den Hoogen schreef:

  Super goed gedaan, ik zag het direct! 😍👌

 4. May Brits Kunstatelier schreef:

  Zo lief van jou💕 jij was ook een hele goede leerling en nu geef je zelfs les en maak je zulke mooie dingen. Trots op jou😊👍🏻

 5. Juanita van de Groep schreef:

  Prachtig🕊

 6. Connie Stein schreef:

  PRACHTIGGGGGGG…..

 7. Erica Hopman schreef:

  ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *