Nieuws

BLOGJE Mijn eerste schilderij gemaakt op les was een portret van een vrouw die …


BLOGJE

Mijn eerste schilderij gemaakt op les was een portret van een vrouw die ik echt heel mooi vond; Angelina Jolie.
Ik had tijdens een workshop, die ik van mijn vriendinnen had gekregen, ontdekt hoe gaaf ik schilderen eigenlijk vond. Ik kwam helemaal vrolijk thuis die zaterdagmiddag! Een paar weken later ging ik samen met mijn vriendin Wousje op les bij May Brits Kunstatelier in Spakenburg. Op maandagmiddag. En wat mij het meest fascineerde was dat witte doek, helemaal blanco, als een onbeschreven blad. Met miljoenen opties om te schilderen, wat kies je dan als beginner? Tijdens die eerste workshop had ik een vogeltje gemaakt en trots dat ik daarop was! Het idee, dat ik iets gecreëerd had, dat vond ik vooral mooi. Iets maken vanuit wit, vanuit niets. Hoe mooi is dat?
Het vogeltje staat altijd nog op mijn slaapkamer als aandenken van iets wat ik gelijk zo leuk vond, schilderen!

Destijds kwam ik uit een pittige periode, 4 jaar eerder had ik namelijk borstkanker gehad en het hele traject, wat ik hiervoor had doorlopen, duurde ruim 1,5 jaar. Daarna had ik nog wat pittige operaties en ik was eindelijk wat hersteld van al het akelige wat was geweest. Toe aan iets nieuws!

Nooit kunnen bedenken dat dit schilderen zou zijn. Ik had geen teken ervaring en nog nooit eerder een kwast aangeraakt. Maar van May-Brit leerde ik direct heel veel. En wat ik vooral deed was thuis schilderen. Iedere vrije minuut pakte ik mijn kwasten en verf en ging ik aan de slag. GE-WEL-DIG! Ik kon er geen genoeg van krijgen!
Toen ik aan May-Brit vertelde dat mijn eerste schilderij een portret zou worden, gaf ze aan dat het wel lastig was om hiermee te beginnen. Het maakte me niets uit Ik had een drive, ik moest en zou dit leren. Dit was iets waar ik passie voor had! Ik was niet gelijk een natuurtalent. Ik heb veel geoefend, heel veel! Te beginnen met dit schilderij. Het rechteroog was helemaal mislukt en moest opnieuw. Maar het maakte me niets uit, ik ging door en door! En alles deed ik met een klein kwastje, dat weet ik nog. Heel precies en ook nog wat binnen de lijntjes.
En uiteindelijk was ik na een paar weken klaar, en toe aan het volgende project. Ik zou een andere mooie vrouw gaan schilderen, in kleur…
Volgende keer vertel ik je daar meer over.

Creatieve groet,
Connie 👩‍🎨
Bron

4 thoughts on “BLOGJE Mijn eerste schilderij gemaakt op les was een portret van een vrouw die …

 1. Linda Bogaert schreef:

  Volgende week een ontmoeting met deze bijzondere kunstenares om een workshop te organiseren, Huizen meets Spakenburg.

 2. Marieke Kok schreef:

  Is mijn favoriete actrice 😍 prachtig verhaal van jou leven naar kunstenaar 🍀

 3. Mirjam Hartog schreef:

  Kunstenaar ben je!
  Met een mooi talent 😘

 4. Annemarie De Graaf schreef:

  Wauw mooi verhaal…topper ben je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *