Nieuws

CORONACREATIVITEIT Deze periode van maatregelen, Mark Rutte op tv en veel beper…

CORONACREATIVITEIT

Deze periode van maatregelen, Mark Rutte op tv en veel beperkingen, zet iedereen aan het denken.
Enerzijds ben ik extra dankbaar voor mijn gezondheid en dat van de mensen om me heen. Ook besef ik dat het voor mij helemaal niet lastig is om zoveel mogelijk thuis te zijn. Ik heb een man en 3 dochters waar ik mee kan kletsen en knuffelen. 2 leuke jongen die hier vaak eten (de vrienden van de meiden). Dus eenzaam ben ik niet. Dat is voor sommigen heel anders en dat besef ik ook. En ook heb ik een heerlijk huis met genoeg ruimte om me terug te kunnen trekken. Een tuin! Kortom, ik tel mijn zegeningen.

Maar ook ik heb na moeten denken over het geven van mijn workshops. Ik geef deze voornamelijk aan grotere groepen en dat is meestal in een gezellige ruimte in de horeca. En dat kan nu al 9 maanden niet meer. Dat betekende ook voor mij geen inkomen meer uit mijn bedrijfje. En dat is op zich best een uitdaging. Maar gelukkig betaal ik geen huur en heb ik geen personeel zoals zoveel horecabedrijven. Maar toch.

En zo kwam ik op het idee om het online schilderen weer op te pakken. Ik had hier al een begin mee gemaakt 2 jaar geleden samen met Merel. Maar dat was toen niet het juiste moment. Hierdoor heb ik wel ontzettend veel ervaring met het maken van online schildervideo’s. Ik had nog de studiolampen en filmmaterialen, dus wat hield me tegen. Het is een vak apart, maar dat heb ik allemaal kunnen leren in de 20 video’s die Merel en ik samen gemaakt hebben voor Paintschool (zo heette toen onze online schilderclub).
Jarno De Vries maakte mijn website helemaal anders, met een webshop, en ik begon.

Mijn beweegredenen zijn tweezijdig, op deze manier kan ik toch mijn schilderworkshops blijven geven. Maar wat ik ook heel belangrijk vind is dat mensen juist in lastige tijden creatief en ontspannen bezig zijn. Dat is mijn stokpaardje. Schilderen is zo helend. Het maakt je even los van de realiteit en je bent uit je hoofd. En aan het einde van een workshop ben je ook vaak nog eens trots op het resultaat. Dat geeft ook een goed gevoel, zou Erik Scherder zeggen. En juist in deze tijd is het belangrijk dat we ons goed voelen.

En nu next level!! Ik ben gevraagd door onlinebedrijfsuitjes om mijn schildervideo’s aan te bieden op hun website. Zodat ik via Zoom en Teams online workshops ga geven aan groepen uit het bedrijfsleven. Hoe spannend is dat! Sinds gisteren staat ik op hun website. Ik heb er heel veel zin in en vind het ook weer een prachtige uitdaging. Neem gerust een kijkje op de site, er staan nog meer leuke uitjes op!

Deze uitjes zijn Coronaproof. En zo gaan we door totdat we weer in real live meer mogen.

Stay Healty🙌🏻

https://www.onlinebedrijfsuitjes.nl/online-bedrijfsuitje/…


Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *