Nieuws

GERT 5 jaar geleden kreeg ik een vraag van Conny die ik heel bijzonder vond. Ee…


GERT

5 jaar geleden kreeg ik een vraag van Conny die ik heel bijzonder vond. Een eer zelfs omdat ik in die periode juist zo graag ook mensen wilde helpen met het talent wat ik van God mocht ontvangen.

Ze vroeg of ik haar zoontje Gert wilde schilderen, die op de leeftijd van 2 en 8 maanden is verdronken. Inmiddels is dat deze week 34 jaar geleden. Wat intens verdrietig is dat toen geweest (en dat blijft ook altijd zo), daar zijn geen woorden voor om dat hier te beschrijven.

Conny wilde graag een foto van de laatste periode van zijn jonge leven, dat was voor haar de meest dierbare periode, zo wilde ze hem vereeuwigd hebben op het doek. Maar in die tijd maakte je nog foto’s met een camera met filmrol en waren de foto’s ook van mindere kwaliteit dan nu. Ze had een foto die voor haar heel bijzonder was maar ook echt onduidelijk. Maar met die foto kwam ze bij mij.
Ze had deze foto al eens eerder laten schilderen maar dat was toch niet helemaal gelijkend en ze wilde zo graag dat het echt Gert zou zijn.

Ik weet nog dat ik er naar keek en dacht: ‘dat wordt lastig, ik mis veel informatie maar ik ga het gewoon doen. Samen met God, hier ga ik voor bidden.’ Want hoe mooi is het als dit zal lukken.

Ik bid vaak voordat ik bijzondere schilderijen maak, gewoon omdat ik voor veel dingen bid en omdat ik weet als God Zijn zegen geeft over projecten dat het dan ook anders zal gaan verlopen. Meestal wonderlijk.

Lang ben ik er mee bezig geweest, vooral met Gert zijn gezichtje. Maar ik maakte een foto van de foto en rekte die helemaal uit op mijn mobiel voor de juiste informatie. Van een andere foto had ik de info over de kleur ogen van dit knappe, lieve jongetje. En zo kwam ik tot dit portretje.

Een paar maanden later kwam Conny kijken en dat is altijd een heel bijzonder moment. Ik voel me dan gespannen en opgewonden tegelijk. Je wilt zo graag dat het lijkt, dat het een waardevol portret is. Daar doe je het voor, echt.

Conny was geraakt, dit was Gert. Dit doek was haar gelijk dierbaar! En dan ben ik dankbaar, intens dankbaar.

Van Conny mocht ik dit verhaal delen van haar lieve Gert. En uit ervaring weet ik van mijn moeder dat een kind moeten missen het zwaarste is wat ouders kan overkomen. Dat gemis verdwijnt nooit.Bron

23 thoughts on “GERT 5 jaar geleden kreeg ik een vraag van Conny die ik heel bijzonder vond. Ee…

 1. Maggie Renes schreef:

  Mooi geworden 💙
  Kostbaar Conny 😘

 2. Maria Heek schreef:

  ❤️🙏🏻

 3. Anita Bos schreef:

  ❤️

 4. Jolanda Vermeer schreef:

  ❤️

 5. Janne-Marinda Van Diermen schreef:

  ❤️

 6. Sabine Duijst-Timmermans schreef:

  Ontroerend mooi!

 7. Ida Boshuizen Veenhof schreef:

  Prachtig! Het raakt me …..❤️

 8. Weimy Zijl schreef:

  Ontroerend, Zo mooi 😘

 9. Marry van den Hoogen schreef:

  Wat bijzonder mooi Cees en Conny , sterkte!! ❤
  @ConnyH: prachtig gedaan, wat geweldig om met je gave anderen te mogen en kunnen helpen. 👍👊

 10. Ellemiek BK schreef:

  🙏🏻. Prachtig. Zo dierbaar dit 🖤

 11. Astrid Bonhof-Roestenburg schreef:

  Prachtig ! ❤

 12. Machteld van Diermen schreef:

  😳❤️🙏🏻 God is goed. Hij heeft door jou heen dit prachtige schilderij gemaakt.

 13. Eefje Baas schreef:

  Connie, O wat was hij leuk. 😍

 14. Corina de Graaf schreef:

  Prachtig Connie 👌en Conny Van de Groep wat fijn om na zo veel jaar zo’n mooi portret van Gert te hebben 😗

 15. Marja Saul schreef:

  Prachtig Connie Hoosbeek👌
  Conny Van de Groep zo bijzonder! wat zullen jullie er blij mee zijn 🙏
  Weet het nog als de dag van gister Conny 34.jaar alweer sterkte ❤

 16. Marieke Kok schreef:

  Prachtige opdracht

 17. Klasina de Graaf-Hoogendoorn schreef:

  Geweldig zo mooi!😍

 18. Anja Slijkhuis schreef:

  Wat mooi, dat zijn fijne opdrachten, betekenisvol! Wat zullen ze er blij mee zijn 😊👍🙏

 19. Petra Esveldt schreef:

  Mooi Con, prachtig!!

 20. Gerrie Brouwer schreef:

  Mooi werk

 21. Evelyne Ruizendaal schreef:

  ♥️

 22. Mirjam Hartog schreef:

  Prachtig! Wat een bijzonder verhaal 😘

 23. Manuelle van Gulik-Hartog schreef:

  Prachtig. Zo kostbaar ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *