Nieuws

VRIENDINNEN FOREVER! Vriendinnen hebben is één van de meest waardevolle dingen i…


VRIENDINNEN FOREVER! Vriendinnen hebben is één van de meest waardevolle dingen in het leven. Denk eens aan die ene speciale vriendin die je al kent sinds de middelbare school. Of die leuke collega met wie je in de loop der jaren een speciale band hebt opgebouwd. Hoe de vriendschap ook is ontstaan: jullie kennen elkaar door en door en delen samen lief en leed. Ik kwam 3 wetenschappelijk onderbouwde argumenten tegen waarom vriendschap zo belangrijk is:

1. Met goede vrienden leef je langer
Volgens dit onderzoek, een meta analyse uit 2010, leven mensen met sterke vriendschappen langer dan zij die sociaal geïsoleerd zijn. En het verband tussen vriendschappen en je levensduur is niet klein. Volgens dit onderzoek is het positieve effect van sociale contacten op je levensloop namelijk twee keer zo groot als dat van sporten en even sterk als dat van stoppen met roken. Afspreken met je vriendinnen is dus niet alleen leuk, het verlengt ook nog eens je leven.

Wauw, ik wist wel dat vriendschappen belangrijk waren, maar dit is best bijzonder. Binnenkort zal ik het 2e argument met je delen. 👩‍❤️‍💋‍👩👩‍❤️‍💋‍👩👩‍❤️‍💋‍👩
Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *